Pages

fredag 29. oktober 2010

Bør dødsstraff innføres i Norge?

De fleste vil svare nei på dette spørsmålet. Ser man på tidligere undersøkelser, så viser tallene at kun 1 av 10 ønsker at alvorlige forbrytelser skal kunne straffes med døden. I dag slår VG stort opp på sin forside at 1 av 5, altså dobbelt så mange, kan være positive til dødsstraff. Svein Tore Marthinsen skriver på sin blogg at "tallet høres (for) høyt ut", og at det kan skyldes ledende spørsmålsstilling.

I samme sak, og i andre saker ser vi at representanter for Frp både på stortinget og i kommunestyrer rundt om i landet ønsker dødsstraff i Norge. Frp sentralt går selvfølgelig høyt på banen og forsikrer velgerne om at partiet er mot dødsstraff, og at Frps stortingsrepresentanter må stemme mot innføring av dødsstraff hvis det skulle komme opp. Det er forsåvidt betryggende, men saken viser likevel at Frps representanter på Stortinget ikke har et felles verdigrunnlag når det gjelder grunnleggende menneskerettigheter. Det er alvorlig.

Alle mennesker har en uendelig verdi, uansett hva som skjer. Det er KrFs syn, og jeg vet at alle KrFs representanter på Stortinget ikke bare deler dette synet, men aktivt omsetter dette til praktisk politikk hver dag. Derfor er vi partiet for verdibevisste velgere.

2 kommentarer: