Pages

torsdag 16. desember 2010

De fattigste tar regningen

Da Trondheim kommune satte opp husleiene i kommunale boliger, var det først og fremst for å utnytte den statlige bostøtten bedre. Når staten stiller opp med penger, så ser ikke vi poenget med å si nei takk til det.

Det innebærer imidlertid at noen av de som i dag bor i litt større kommunale boliger, f.eks. barnefamilier, får en større økning enn det den statlige bostøtten dekker. Da er det utrolig viktig at kommunen stiller opp med en kommunal bostøtte til de fattigste, slik at de fremdeles har nok penger igjen til å ta vare på seg selv og barna sine når husleien og strømmen er betalt.

De rødgrønne har gjennom sitt budsjett sagt at de pengene som delvis skulle finansiere en bedre kommunal bostøtteordning isteden skal gå til vedlikehold av de kommunale boligene. Det er nødvendig å bruke mer penger på vedlikehold i Trondheim, men det blir bare så utrolig feil når regningen sendes til de fattigste. Der har du oppskriften på hvordan man skaper mer fattigdom i Trondheim.

I kveld skal saken behandles i bystyret, og KrF kommer til å kreve at de rødgrønne snur, og ikke ber de fattigste om å betale for at politikerne ikke har prioritert vedlikehold. De fortjener en bedre julegave enn som så.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar