Pages

fredag 3. desember 2010

Steng Elgeseter gate!

Det kan bli beskjeden politikerne i Trondheim sender ut hvis vi ikke får bedret luftkvaliteten på andre måter. Samferdselsdepartementet har i dag gitt Trondheim og 11 andre byer lov til å innføre drastiske restriksjoner på bilbruk når dette er nødvendig.

Dette er et viktig og riktig signal fra regjeringen, byene må selv få mulighet til å ordne opp i problemene som skapes pga lokal luftforurensing. Piggdekkavgiften var et generelt tiltak som fikk hevet piggfriandelen til et stabilt høyt nivå, men den hjelper ikke når luftkvaliteten blir akutt dårlig som følge av kaldt og tørt vær.

Trondheim ligger nå akkurat på grensen i forhold til hvor dårlig luftkvaliteten kan være ved Elgeseter bru og på Heimdalsmyra, og hvis det kalde og tørre været vi har nå fortsetter, vil vi gå over grensa. For at mennesker med astma og andre luftveisplager skal kunne nyte det flotte vinterværet på lik linje med de andre i byen vår, må politikerne gjennomføre tiltak som virker. Flere må ta buss, sykle eller gå til arbeid, og vedlikeholdet av veiene må bli bedre. Men hvis dette likevel ikke blir nok, har departementet nå gitt oss mulighet til å gå mer drastisk til verks. Jeg håper det ikke blir nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar