Pages

tirsdag 30. november 2010

Monopolpenger fra Frp

Årsmøtet til Frp vedtok for en måneds tid siden at de ønsket et bredt samarbeid på ikke-sosialistisk side. Slike forslag viser at de egentlig ikke mener alvor. Frps såkalte satsing på idretten finansieres med monopolpenger.

Frp nekter å ta imot flere flyktninger i Trondheim fordi de heller vil bruke pengene på idrettsbygg. Bedre eksempel på omvendt Robin Hood-filosofi skal man lete lenge etter. Paradokset er at man ikke engang sparer penger på å nekte å bosette flyktninger. Hvis man tar imot færre flyktninger, får man også mindre i tilskudd fra staten. Her budsjetterer Frp altså med monopolpenger.

Hele den såkalte idrettssatsingen til Frp er derfor betalt med monopolpenger. 300 millioner i perioden, det blir 75 millioner hvert år. Det skal ifølge artikkelen finansieres gjennom salg av kommunale bygninger, mottaksstopp av flyktninger og mindre kunst i skoler og barnehager. Mindre kunst er for så vidt ikke monopolpenger, det er bare et dårlig forslag. Men Frp sier selv at dette punktet bare vil gi 16 millioner i året. Salg av kommunale bygg kan ifølge Frps regnestykke gi totalinntekter på 500 millioner! Skal Frp selge alt av skoler, barnehager, kommunale boliger og sykehjem? Monopolpenger igjen.

KrF greier i sitt budsjett å satse på idretten. Vi vil også bygge flere flerbrukshaller, men vi gjør det med ekte penger, ikke monopolpenger. Vi tar også imot flere enslige mindreårige flyktninger enn det rådmannen legger opp til i sitt budsjett, og vi mener at kunst og kultur fortsatt har en naturlig plass i oppveksten til våre barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar