Pages

torsdag 18. november 2010

Arbeiderpartikirken

Arild Stokkan Grande, stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet, gikk i går ut og kalte biskop Ole Christian Kvarme for "mullah Kvarme". Bakgrunnen er at biskopen foreslår ovenfor bispedømmerådet at Einar Gelius skal sies opp fra sin stilling som sogneprest i Vålerenga. I oppfølgingen av utsagnet sier Arild Stokkan Grande at han ønsker seg en åpen og inkluderende folkekirke, og stiller biskop Kvarme opp som motsetningen til dette. Videre påstår han at biskopen sprer hat med sine handlinger.

Argumentasjonen ligger som et syltynt lag over den egentlige agendaen til Grande og flere andre i Ap, nemlig å styre kirken og kirkens ansatte slik de selv vil. Det er ikke en folkekirke Grande ønsker seg, men en Arbeiderpartikirke, styrt etter det Ap til enhver tid måtte mene er de riktige verdiene. Det kommer kanskje som en overraskelse på Arild Stokkan Grande, men kirken blir i dag styrt etter verdier som er mye eldre og bedre enn Arbeiderpartiet.

Det er svært sjelden at en prest i DnK blir sagt opp. Når biskopen nå likevel foreslår oppsigelse, er det med god grunn. Einar Gelius har opptrådt illojalt i forhold til sin arbeidsgiver gjentatte ganger, og det har like mange ganger blitt forsøkt å rydde opp i dette på andre måter enn å si ham opp. Det må være mulig også for kirken å si opp illojale arbeidstakere, uten at stortingsrepresentanter fra regjeringspartiene med en gang er på plass med utsagn som "mullah Kvarme".

En slik hån mot en biskop og embetsmann burde Grande og Arbeiderpartiet holde seg for god til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar