Pages

mandag 29. november 2010

Miljøbyen Trondheim

Utsikt fra Brøset
Foto: Trondheim kommune

















Det er gøy å være leder for byutviklingskomiteen i en miljøby som Trondheim. Vi bygger en klimanøytral bydel på Brøset. Vi investerer milliarder i gang- og sykkelveier og gode kollektivløsninger gjennom Miljøpakken og de forurensende oljefyrene i kommunale bygg er snart en saga blott.

I dag kunne vi lese siste nytt om miljøbyen Trondheim i Adresseavisen. Per Ciljan Skjelbred bygger Trøndelags smarteste hus når det gjelder energiløsninger. Med seg på laget har han både NTE og NTNU, og jammen betaler ikke NTE for hele greia også. Trøndelags smarteste hus vil, når det står ferdig, kun behøve 10% av normalt strømforbruk for et hus av den størrelsen. Det vil si at i løpet av ett år bruker dette huset bare litt mer enn resten av oss bruker på en måned. Det høres fristende ut, når gradestokken kryper ned mot 20 blå og strømprisen går oppover.

Dette blir et pilotprosjekt for NTE, som jobber med å få frem lønnsomme smarthus. Jeg gleder meg til dette blir standarden for norske hus, og ikke bare pilotprosjekt. Og hvis NTE skulle trenge flere hus å investere i, stiller jeg meg gjerne først i køen!

1 kommentar:

  1. Trondheim kunne lett blitt med i Ordføreravtalen.
    Se http://www.mid-norway.no/MNEO/Web.nsf/ShowNews?OpenForm&ID=F51479FA96125D1AC125782A004BA9F9
    Noen tanker om det?

    SvarSlett